Արմինֆո. Հայկական «Աշտարակ-Կաթե ընկերությունը վերածնել է «Ռոկֆորե պանրի արտադրությունը Հայաստանում: Ինչպես նշել է ընկերության կաթի գլխավոր մասնագետ, տեխնիկական գիտությունների թեկնածու Կոնստանտին Օբյեդկովը, «Ռոկֆորե պանիրը Հայաստանում արտադրվում էր 1940-1990 թվականներին: «Աշտարակ-Կաթե «MolderBlueե ապրանքանիշի ներքո նախաձեռնել է խորը բորբոսով «Ռոկֆորե պանրի արտադրությունը:
«Ռոկֆորիե արտադրության վերականգնման գազափարն առաջացել է 2014 թվականին, իսկ 2015-ին արդեն կազմակերպվեց պանրի փորձնական արտադրությունը: Մինչ այդ «Աշտարակ-Կաթե ընկերությունն ուսումասիրել էր շուկայի պահանջարկը և այդ պանրի արտադրության նպատակահարմարությունը: Ինչպես ցուց տվեցին ուսումնասիրությունները, պանրի այդ տեսակը մասսայականոթյուն է վայելում բնակչության շրջանում և ունի իրացման մեծ հեռանկարներ, ինչպես Հայաստանում, այնպես էլ արտասահմանում:
«Մեր «Ռոկֆորե պանրի տեխնոլոգիայի առանձնահատկությունը կայանում է նրանում, որ այն արտադրվում է էկոլոգիապես մաքուր բնական կաթից, որն ստացվում է ավելի քան 2000 մետր բարձրության վրա գտնվող Սևանի ավազանի արոտավայրերի ալպյան մարգագետիններում արածող կովերից: Նման պայմաններում ստացվող կաթն ունի կենսաբանական մեծ արժեք, հարուստ է վիտամիններով և հանքային նյութերովե,-նշել է մասնագետը:
Պանրի որակի համեմատական գնահատականները ցույց տվեցին, որ այն չի զիջում «Ռոկֆորե պանրի արտասահմանյան տեսակներին, իսկ գնյին առումով լիովին մատչելի կլինի սպառողին: Առաջիկայում նախատեսվում է արտադրել օրական 2 տոննա: Ձեռնարկությունում վստահ են, որ Հայաստանի պանրագործների «MolderBlueե ապրանքանիշը կարող է լիովին լինել մրցունակ:
ԿԱՐԴԱԼ ԲՈԼՈՐ ՄԵԿՆԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ